Seppo Nikula: Paikallisten asioiden edistämistä italialaisin keinoin

seppo_nikula

Ukilaisen päätöksenteon manipulointi ja varjovalmistelu on röyhkeää, itse asiassa röyhkeämpää kuin kukaan ulkopuolinen voisi edes kuvitella.

Kesken talousarvion valmistelun hallitusvaiheen – ja päivää ennen kaupunginhallituksen jatkokokousta sekä lopullista esitystä – kaupungin kirjaamoon saapuu yrittäjien ja palveluyrittäjien puheenjohtajien allekirjoittama, mittava raha-anomus. Kaupunginjohtaja, joka on käynyt rakentavasti yrittäjäyhteistyön mahdollisuuksia yrittäjien edustajiksi itsensä nimenneiden kanssa useampaan kertaan, ei tietenkään tässä vaiheessa esitystä hallitukseen tuo. Siihen hänellä on oikeus ja itse asiassa velvollisuuskin, kun tässä valmisteluvaiheessa pääasiassa haetaan karsintoja lautakuntien esityksiin talouden hallinta tähtäimessä. Anomuksena asia on siis auttamattomasti myöhässä.

Samanaikaisesti anomuksen takana todellisuudessa olevat tahot ottavat yhteyttä valitsemiinsa hallituksen jäseniin – ei todellakaan jokaiseen – asian hyväksymiseksi. Pöydän oikealla puolella olevat kaksi valittua ihmettelevät tätä menettelyä. Sitten kokouksessa kaupunginhallituksen demarivarajäsen lukee hänelle annetusta paperista suoraan tämän anomuksen esittäen, että kaupunginhallitus myöntää anomuksessa esitetyn summan 37.000 euroa ja liittää asian talousarvioesitykseen. Kannatus asiaan tulee niin ikään vasemmalta, siellä asiaan on ehditty perehtyä toisin kuin meillä oikealla. Hallituksen oikeistoenemmistö pysyy kuitenkin kaupunginjohtajan esityksen takana hyläten muutosesityksen äänin 6-5.

Nyt sitten mitataan ja tulokseksi saadaan, että vasemmisto on kaupunginhallituksessa ja valtuustossa yritysystävällisempi kuin oikeisto. Mittarina on anomus, missä yrittäjät laskevat talkootunneilleen tuntihinnan 30 euroa, päätyen 57.000 euroon. Lisäksi paikallinen media, pääasiassa Uudenkaupungin Sanomat, kuittaa anomuksen tullessa hyväksytyksi 66.000 euron myyntituoton, mitä kaupungin siis pitäisi tukea 37.000 eurolla. Anomuksen hallituskäsittelyä edeltävä sähköpostiviestittely osoittaa kiistatta, että yhtenä anomuksen keskeisenä laatijana on Uudenkaupungin Sanomien päätoimittaja Matti Jussila. Muut keskeiset puuhamiehet ainakin yhteydenotoissa valitsemiinsa oikeiston edustajiin ovat Jarkko Markela ja Heikki Wala. Onko sama kolmikko Ugin Sanomissa useamman Kokoomusvastaisen tekstiviestin ja kaupungilla liikkuvan perättömän huhun takana mm. tokaisullaan ”Kyllä kansa tietää”… Kunpa se tietäisikin.

Tämä kirjoitus on vastaus allaolevaan artikkeliin:

http://ukis.fi/2014/11/15/onko-uudenkaupungin-yrittajat-vain-paikallislehden-musta-kasi-veronmaksajan-taskussa/


Ei kommentteja kirjoitukseen "Seppo Nikula: Paikallisten asioiden edistämistä italialaisin keinoin"


    Kommentoi tätä blogikirjoitusta