Raimo Löfstedt: Hyvinvointi on terveyttä ja turvaa!

Ensimmäiset hyvinvointialuevaalit ovat lähellä, sillä ennakkoäänestys on 12.-18.1. ja varsinainen äänestyspäivä on 23. tammikuuta. Silloin saamme selville tulevan aluevaltuuston kokoonpanon. Valitut päättäjät tulevat valitsemaan suunnan miten arjen turvallisuutta eli sosiaali- ja terveys-, sekä pelastuspalveluita jatkossa ylläpidetään ja kehitetään maakuntamme alueella.

Ei ole lainkaan yhdentekevää, missä ja miten palveluita jatkossa järjestetään. Selvää on, että palveluiden pitää olla mahdollisimman lähellä ihmistä.

Sosiaali-ja terveyspalvelut ovat palveluita, joita jokainen meistä joskus käyttää.  Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että palvelujen tarjonta on selkeää ja palvelut ovat helposti saavutettavissa, ilman pompottelua luukulta toiselle.

Palvelujen tuotannossa julkinen terveydenhuolto on toiminnan pääasiallinen tuottaja, mutta sitä täydentämään tarvitaan yksityinen- ja kolmas sektori, jotta ihmiset pääsevät jonottamatta oikea-aikaisesti hoitoon. Jos palvelut eivät jostain syystä toimi on oltava mahdollisuus sujuvasti esimerkiksi palveluseteleillä valita ja vaihtaa palveluntuottajaa. Yksityisiä ja kolmannen sektorin palveluita tarvitsemme tukemaan ja kirittämään julkisia palveluja, jotta palvelut pysyisivät laadukkaina ja saavutettavina.

Nykyisen kaltainen palvelutaso tulee säilymään ainoastaan vastuullisella taloudenpidolla. Siksi alueen hallintoa ei tule kasvattaa yhtään suuremmaksi kuin on tarpeen. Maakuntavero esimerkiksi tulisi lisäämään hallintoa, lisäisi alueiden välistä eriarvoisuutta ja todennäköisesti myös kiristäisi työn verotusta. Siksi maakuntaveroa ei tule ottaa käyttöön. Huonosti hoidettu talous johtaa vääjäämättä palvelujen karsimiseen tai verojen nostoon ja sitähän me emme halua.

Näissä aluevaaleissa tullaan ratkaisemaan se, millä tasolla arjen turvallisuutemme tulee jatkossa olemaan. Siksi näissä vaaleissa kannattaa äänestää.

Raimo Löfstedt
Aluevaaliehdokas KOK
Uudenkaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Maakuntavaltuuston jäsen


2 kommenttia kirjoitukseen "Raimo Löfstedt: Hyvinvointi on terveyttä ja turvaa!"

 • Raimo Riuttula
  12.1.2022 (17:33)
  Vastaa

  Hei
  Haluaisin tietää kokoomuksen suosiman palvelu setelin arvon koska kunnallisen ja yksityisen hoidon hinnoissa on huomattava hinta ero
  Esimerkiksi hammashoito kunnallinen ppaikkaus ja ppudutis noin 50€ ja yksityinen150€
  Saako siis saman hoidon 50€:llä vai joutuuko itse maksamaan erotuksenja jos kaiken maksaa sotealue niinterveyden hoidon kulut helposti nousevat koska yksityiset yritykset helposti asettavat hinnat korkealle

 • Raimo Löfstedt
  16.1.2022 (21:09)
  Vastaa

  Palvelun järjestäjä ( alue) määrittelee setelin arvon ja valitsee tuottajat. Maksullisissa palveluissa on omavastuu, jonka asiakas maksaa.


Kommentoi tätä blogikirjoitusta