Maria Rautanen tavattavissa 27.5.


Kokoomuksen Uudenkaupungin kunnallisjärjestön hallitus kokousti 23.5. Pookissa


Raimo Löfstedt: Pelastustoimi osana hyvinvointialuetta

Viime viikkoina aluevaalien lähestyessä on keskusteltu vilkkaasti hyvinvointialueelle siirtyvien sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä ja hyvä niin, sillä edellä mainitut palvelut ovat tärkeitä koskettaen meitä kaikkia.

Lue lisää


Laura Kontu: Tarvitsemmeko seiniä vai palveluita?

Aluevaaleissa kaikki puolueet puolustavat lähipalveluita, mutta harva osaa perustella, miten nuo lähipalvelut saadaan aidosti pysymään lähellä ja ihmisten saavutettavissa?

Lue lisää


Raimo Löfstedt: Hyvinvointi on terveyttä ja turvaa!

Ensimmäiset hyvinvointialuevaalit ovat lähellä, sillä ennakkoäänestys on 12.-18.1. ja varsinainen äänestyspäivä on 23. tammikuuta. Silloin saamme selville tulevan aluevaltuuston kokoonpanon.

Lue lisää


Laura Kontu: Aidosti alueella

Tulevien aluevaalien yksi keskeisimmistä kysymyksistä on, missä tulevien hyvinvointialueiden päätökset tehdään? Varsinais-Suomessa on yhteensä 742 aluevaaliehdokasta, joista 75 ehdokasta tulee alueen suurimmasta kaupungista eli Turusta. Tulevaan hyvinvointialueen valtuustoon valitaan yhteensä 79 valtuutettua. Ehdokaslista on varsin kattava ja sieltä löytyy varmasti jokaiselle sopiva ehdokas. Mielestäni yksi keskeisimmistä kriteereistä ehdokkaan valinnassa tulisi kuitenkin olla se, miten hyvin ehdokas kykenee edustamaan KOKO hyvinvointialuetta, eikä ...

Lue lisää


Laura Kontu: Kolmas pyörä vai sote -palveluiden täydentäjä?

Sosiaali- ja terveyspalveluiden ympärillä käytävä keskustelu pyörii pitkälti kahden eri tahon, julkisen ja yksityisen sektorin, välillä.

Lue lisää


Tomi Salo: Älyä kaupunkiin?

Miten Uusikaupunki kehittyy ja pärjää kisassa muita vastaan tulevaisuudessa? Mikä on se meidän ”juttu”.

Lue lisää


Tarmo Kangas: Onko äänestäjällä kuluttajansuojaa?

Hallituksen kehysriihi ja eduskunnan keskustelu EU:n elvytyspaketista eivät kohentanut puolueitten imagoa. On ihme, mikäli samat puolueet pystyvät heti palaamaan sovussa yhteisen pöydän ääreen.

Lue lisää


Tarmo Kangas: Jos koulujen saneerauksesta päätettäisiin nyt…

...niin sihyä ei tehtäisi. Totta, tämä on jälkiviisautta, koska päätökset tehdään ajassa, sen hetken tietojen ja odotusten pohjalta.

Lue lisää