Seppo Nikula: Mainettaan parempi ukilainen kokoomus

seppo_nikula

Juuri päivitetyt Kokoomus Uusikaupunki –www-sivut syntyvät ajan tarpeesta. Jokaisella yhteisöllä, joka haluaa elää tässä päivässä, sellaiset pitää olla – ja ajan tasalla. Lisäksi tämän päivän yleinen tietotulva aikaansaa sen, että puolueen oma näkemys ei välttämättä tule julki sellaisena kuin mitä se itse haluaisi. Nettisivuiltamme löytyvät linkit Kokoomus-puolueen sivuille ovat tervetulleita meille toimijoille, samoin kuin sivuillamme vieraileville, asioistamme kiinnostuneille ihmisille.

Paikallisesti meillä on myös erityinen tarve tälle uudelle sivustolle. Palattuani politiikan harrasteisiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen täytyy todeta, että olen viihtynyt. Vaikka valtuuston ja hallituksen päätöksenteko Ugissa ei edelleenkään mene kuin Strömsössä, meillä Kokoomuksessa on avoin ja luottamuksellinen tekemisen meininki, parempi fiilis kuin kenties koskaan aiemmin. Toisaalta meistä annetaan kuvaa keskenämme riitelevänä porukkana, jonka kannanotot kaupungin päätöksenteossa ovat vahingollisia ja vähintään kehityksen esteitä. Meistä on muodostunut tähänastisessa mediassa negatiivisissa asiayhteyksissä painavampi tekijä, kuin mitä poliittiset voimasuhteet antaisivat odottaa: Kokoomuksella on vain yhdeksän paikkaa 43-jäsenisessä kaupunginvaltuustossa ja kolme yhdentoista hengen kaupunginhallituksessa.

Yrityselämästä tuttu vertailu sisäisen ja ulkoisen yrityskuvan erilaisuudesta on yksi haasteistamme, jonka parantamiseen mm. nämä sivut ovat oiva työkalu. Tietyiltä tahoilta tehtävää mustamaalaamista emme voine estää, mutta jatkossa kaikki näkevät halutessaan suoraan nettisivuiltamme, mitä mieltä me – tai jotkut meistä – ovat ja millä perusteilla.

Maailma muuttuu kiihtyvällä vauhdilla, missä poliittisten linjanvetojen ja päätösten on yhä vaikeampaa seurata mukana ja meillä poliitikoilla on entistä vaikeampaa. Kehitys on antanut toisaalta sijaa myös toisenlaiselle politiikalle: mitä monimutkaisempi tilanne, sen yksinkertaisempi poliittinen viesti.

Suomen asema on taloudellisesti muuttumassa – valitettavan nopeasti ja vielä todella huonoon suuntaan, näkemykset nykytilanteen hoitamisesta ovat laimeina poliittisina kompromisseina konkreettisesti ihan pihalla. Suomi on putoamassa maailman huipulta, koska suomalaiset päättäjät rakastavat raskasta verotusta, tiukkaa sääntelyä ja ylipäätään vastustavat kaikkea olennaista, vaikkakin välttämätöntä muutosta. Ollaan kuntarakenteen muutostarpeesta mitä mieltä tahansa, vaarallista oli se varsin laaja tyytyväisyys, kun maan hallitus luopui kuntien pakkoliittämisen mahdollisuudesta kuntalainsäädännön uudistamista suunnitellessaan – ”mikään ei välttämättä muutukaan”.

Tässä muutoksessa paikallinen tasokaan ei voi elää omaa elämäänsä, vaikka Uudellakaupungilla menee tietyillä mittareille muihin verrattuna tällä hetkellä hyvin. Suomelle ei ole todellakaan sama, miten kunnat täällä hoitavat leiviskänsä. Meidän pitää myös täällä Ugissa tulla tälle vuosituhannelle päätöksenteossa, 1970-luvun toimintamallit eivät enää päde esim. vuokrakerrostaloasiassa. Tähänkin asiaan on paljon enemmän vaikuttavia tekijöitä kuin perinteinen media antaa ymmärtää. Kun siellä ei asiaa riittävästi analysoida, näille www-sivuille on välitön tarve olemassa. Otetaan siis haaste vastaan!

Seppo Nikula


Ei kommentteja kirjoitukseen "Seppo Nikula: Mainettaan parempi ukilainen kokoomus"


    Kommentoi tätä blogikirjoitusta