Seppo Nikula – STRATEGISIA ONNISTUMISIA: ASUNNOT JA KAUPUNGINLAHTI

Päättyvän valtuusto- ja kaupunginhallituskauden alkuvaiheen suurimpia kiistoja oli vuokra-asuntojen rakentaminen. Autotehtaan – silloisen orastavan – kasvun edessä meille esitettiin vuokra- ja senioritalojen rakentamista kaupungin kustannuksella keskeiselle, kaavassa vapaa-ajan toiminnoille ja virkistykseen varatulle alueelle Sorvakonrinteeseen urheilukentän alapuolelle. Paine oli kova koko kauden ja edelleen jälkiviisastellaan sillä, että meillä olisi nykyisessä autotehtaan tilanteessa nuo kaksi kerrostaloa enemmän kuin nyt. Kaksi kerrostaloa ei riittäisi nykytilanteessa mihinkään. Lisäksi kaupungin silloin ehdotettu subventointi vuokrien tasoon sekoittaisi asuntomarkkinaamme ja vähentäisi siten yksityisten rakennuttajien investointihaluja.

Nyt kaupunkiimme on suunnitteilla hallitulla kaavoituksella toista kymmentä uutta kerrostaloa tilapäisten moduuliasuntojen lisäksi. Tämä tarkoittaa ulkoa tulevaa rahaa kaupunkimme kehittämiseen. Kaupungin omat rahat riittävät nyt paremmin merkittäviin, kunnan omiin investointeihin, kuten koulukeskukseen ja uimahalliin. Yhtään rekrytointia ei ole autotehtaalla toistaiseksi kaatunut asunnon puutteeseen. Kiire totta kai on, mutta kyllä asiat myös vauhdilla etenevät.

Myös Kaupunginlahden ympäristön jatkokehittäminen ylivertaiseksi ja yhteiseksi ”olohuoneeksi” kaikille kaupunkilaisille on edelleen mahdollista ja kiehtovaa. Siihen välittömästi liittyvä yhtenäinen, väljä viherväylä urheilu- ja golfkenttien kautta aina Lasanmäkeen asti on varsinkin tulevaisuudessa arvossaan.


1 kommentti kirjoitukseen "Seppo Nikula – STRATEGISIA ONNISTUMISIA: ASUNNOT JA KAUPUNGINLAHTI"

  • RaimoL
    12.3.2017 (17:54)
    Vastaa

    Kaupunkimme nykyisestä tilanteesta kertoo paljon se, että viime vuosina kasvukeskuksiin panostanut ARA on lähdössä mukaan Harteelan vuokrakerrostalohankkeeseen Ketunkalliolle


Kommentoi tätä blogikirjoitusta