Seppo Nikula: KOKOOMUSTA TARVITAAN UUDESSAKAUPUNGISSA

Nelivuotista valtuustokautta on tätä kirjoittaessani jäljellä tasan 16 kuukautta ja kuntavaalit pidetään huhtikuussa 2021. Uudessakaupungissa valtuustokausi on ollut varsin erilainen verrattuna aiempiin. SDP, PorUki, Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit sopivat – toki vaalitulokseen nojaten enemmistönä, mutta perinteisen herrasmiessopimuksen vastaisesti – ottavansa kaikki tärkeimmät puheenjohtajuudet sekä enemmistön kaikissa lautakunnissa. Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset saivat sitten sen, mikä jäi jäljelle em. koalition paikkajaon tuloksena.

Edeltävällä valtuustokaudella 2013-2017 oli kaupungin kriisiytynyt talous pistetty kuntoon ja pohja kaupungin kehittämiselle oli vaihteeksi vakaa. Koalition johdolla rahaa on kylvetty sinne ja tänne ilman vaikuttavia tuloksia. Olemme taas uudelleen kuilun partaalla, kuten maan hallituskin. Yhteistä valtakunnan tasolle on myös se, että koalition enemmistö ei myöskään tunnusta tilanteen kriittisyyttä.

Talous on tietenkin vain yksi mittari kunnallispolitiikkaa arvioitaessa, mutta hyvin ei meillä mene muillakaan saroilla. Demokraattiseen päätöksentekoon on pesiytynyt lain ja julkisuusperiaatteen vastainen salailu, mistä esimerkkeinä säätiön perustamisyritys ja Kalanti-talon kytkeminen siihen sekä aivan tuoreena ns. Esko-Holvin kiinteistön ostaminen kaupungille yksityisen tarjoajan nenän edestä. Ketkä ovat näiden, alussa salaisiksi julistettujen hankkeiden takana ja mihin niillä tähdätään? Virallisia vastauksia meillä ei ole, mutta asiasta tihkuneet tiedon muruset kertovat siitä, että demokratian periaatteet ja ns. terve maalaisjärki on unohtunut nykyisiltä vallanpitäjiltä.

Aivan kaikkea nykyenemmistö ei sentään ole onnistunut munaamaan. Viime kaudella onnistuneesti estetty kaupungin omien vuokra-asuntojen rakentaminen ei sentään lähtenyt käyntiin. Nyt meillä on kymmeniä vuokra-asuntoja vapaana, eikä omistusasuntojen kauppa tahdo millään elpyä. Silti virkamiespäätöksillä junaillut ja juntatut vuokra-asuntojen rakentamisprojektit yskivät pahasti mm. Mältinkallion suunnalla.

Tulehtuneesta ilmapiiristä kielii myös se, miten kaupunkilaiset ovat suhtautuneet SIHY-hankkeeseen, terveyskeskusrakennuksen purkusuunnitelmiin ja korvaavien tilojen ostamiseen.

Kuka kaupunkiamme johtaa vai johtaako kukaan? Tai kuka johtaa virallisesti ja kuka todellisesti? Uusikaupunki on hieno kaupunki, mutta se ei kauan kestä nykymenoa. Vielä on 14 kuukautta kärsittävänä, mutta toivottavasti kuntavaaleissa 2021 suunta taas muuttuu. Me kokoomuslaiset olemme tähän valmiina, kunnioittaen myös muita poliittisia toimijoita, viranhaltijaorganisaatiota ja ennen kaikkea jokaista kaupunkilaista.

Seppo Nikula
Kunnallisjärjestön puheenjohtaja


Ei kommentteja kirjoitukseen "Seppo Nikula: KOKOOMUSTA TARVITAAN UUDESSAKAUPUNGISSA"


    Kommentoi tätä blogikirjoitusta