Maija Junkola-Lehtonen: ELINVOIMAINEN KOTIKAUPUNKI TEHDÄÄN YHDESSÄ

Vaalien lähestyessä sattuu ja tapahtuu, joku jotakin ehkä lupaakin. Sote on vähän mukana keskusteluissa, koska päätökset tehdään muualla. Kaupungin elinvoimasta puhutaan paljon.

Seuraavaksi kysytään, mitä se sitten tarkoittaa ja mikä siinä kunnan tai kaupungin rooli. Mielestäni kaupungin elinvoima on jokaisen kaupunkilaisen asia ja se lähtee pitkälti yhteisöllisyydestä. Kaupunki on mahdollistaja ja luo puitteet. Asukkaat ja yritykset luovat yhdessä elinvoimaa. Autotehtaan henkilöstöjohtaja Tomi Salo kiteytti asian jotenkin näin: ”Työ on työtä, asuminen asumista ja muu aika elämää”. Elinvoima on ainakin osa sitä elämää.

Mitä se sitten tarkoittaa meillä Uudessakaupungissa? Mahdollisuuksia yrityksille ja yksityisille rakentamiseen, liikkumiseen. Harrastusmahdollisuuksia ja vapaa-aikaa. Lukuisia yhdistyksiä, liikuntaa, kilpaurheilua. Kulttuuria, teatteria, musiikkia. Laavuja, luontopolkuja. Meillä Uudessakaupungissa on tarjolla jokaiselle jotakin. Suuri määrä vapaaehtoistyötä tehdään kaupungin elinvoiman hyväksi juuri näin. Jokainen voi osallistua elinvoiman rakentamiseen luomalla positiivista pöhinää ympärilleen vaikkapa osallistumalla kaupungin siivoustalkoisiin. Kaikkein helpointa on rakentaa ystävällistä Uuttakaupunkia toivottamalla uudet asukkaat tervetulleiksi tervehtimällä – ja hymyillä voi vanhoille tutuillekin. Nyt on kasvun paikka kaikilla.

Kaupungin elinvoimaa ovat myös koulut, uimahallit ja muut julkiset tilat. Niiden hyödyntäminen entistä laajemmin kaupunkilaisten vapaa-ajassa on yksi tulevaisuuden tavoitteita. Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta taitaa olla jatkossa kaupungin elinvoiman superlautakunta.

Kaikille hyvä Uusikaupunki tehdään yhdessä!


Ei kommentteja kirjoitukseen "Maija Junkola-Lehtonen: ELINVOIMAINEN KOTIKAUPUNKI TEHDÄÄN YHDESSÄ"


    Kommentoi tätä blogikirjoitusta