Harri Blomqvist: Mietteitä Sihystä

Uuteenkaupunkiin suunniteltu uusi sivistys- ja hyvinvointikeskus on nostattanut niin tunteita kuin mielipiteitäkin, puolesta ja vastaan. Tuon esille omia mielipiteitäni.

Mielestäni uusikaupunkilaiset ansaitsevat saada nykyaikaisen uuden koulun ja kaikille avoimen hyvinvointia lisäävän keskuksen. Vanhat koulutilat ovat aikansa eläneitä, epäkäytännöllisiä ja suuren korjausvelan omaavia. Aikanaan ei ole tehty tarvittavia huolto- ja korjaustöitä ajallaan ja nyt on tullut maksun aika!

Toinen asia on uusi opetussuunnitelma, jota käsittääkseni on pyrittävä noudattamaan siihen asti, kunnes sitä aikanaan tullaan taas päivittämään. Opetussuunnitelmassa painotetaan oppilaan omaa vastuuta opiskelustaan, mikä ei varmastikaan ole kaikille yhtä helppoa. Onneksi uuteen kouluun ollaan suunnittelemassa eriytettäviä tiloja, jolloin ns. erityisopetuksestakin on mahdollisuus huolehtia asianmukaisesti. Tämän mahdollistaa moniopettajuus, jota uudessa mallissa toteutetaan.

Julkisessa keskustelussa SIHYn vastustajilla on ollut leimaa-antavaa, sotkea termistöjä ja asiakokonaisuuksia, jolloin koko suunnitelmasta saa helposti väärän kuvan. On myös valitettu, ettei tietoa ole annettu riittävästi! Mielestäni tiedotusta on tehty erinomaisen paljon. Itse olen osallistunut useaan tilaisuuteen, joissa asiaa on kerrottu kuulijoille. On myös ymmärrettävä, että kilpailutuksen ollessa käynnissä, ei voida kaikkia yksityiskohtia avata, koska kyseessä on hankintaan osallistuvien yritysten liikesalaisuudet. Parin seuraavan viikon kuluessa saamme kilpailuun osallistuvien rakennuttajien suunnitelmat julkisesti nähtäville ja arvioitaviksi. Silloin olemme taas pykälän verran viisaampia.

Keskusteluissa on tuotu myös esille, ettei meillä ole hankkeeseen varaa tällä asukaspohjalla. Asukaspohja ei tule kasvamaan, ellei meillä ole tarjota jotain, mikä saisi uudet tulokkaat kiinnostumaan kaupungistamme. Nyt tarvitaan avarakatseisuutta ja rohkeutta tehdä oikeita päätöksiä, mitkä lisäävät kaupunkimme houkuttelevuutta nuorille, perheellisille ihmisille. Olen henkilökohtaisesti tavannut muutamia nuoria ihmisiä, jotka ovat muuttaneet tänne, kuultuaan tänne suunniteltavan uutta koulua ja hyvinvointikeskusta. Näitä perheitä me tarvitsemme tänne lisää, eläköityvän ikärakenteen korjaamiseksi.

Harri Blomqvist
Hyvinvointilautakunnan jäsen
Kokoomus


1 kommentti kirjoitukseen "Harri Blomqvist: Mietteitä Sihystä"

  • Seppo Nikula
    1.3.2020 (22:20)
    Vastaa

    Satsauksemme olisi todella iso, kaikkien aikojen suurin investointi kaupungissamme. Vihdoinkin lapset ja nuoret – ainakin suuri osa heistä – saa perusopetuspalvelut ajan tasalle; nyt on todellakin heidän vuoronsa. Hankkeen suuruudesta johtuen siinä tarvitaan tarkan euron politiikkaa. Erityisen painavasti sama koskee myös kaupungin muita investointisuunnitelmia, ihan kaikkeen kivaan meillä ei todellakaan ole varaa tämän peruspalvelun lisäksi.


Kommentoi tätä blogikirjoitusta