Harri Blomqvist: Uusikaupunki voisi hyödyntää rantojaan

Uusikaupunki on paikka, missä paikallisen sanonnan mukaan meil o meri iha rannas! Pitää paikkansa. Rantaviivaa on paljon näin pienelle paikkakunnalle.

Lue lisää


Seppo Nikula: Terveisiä katsomosta, osa 2

Toin yli kaksi kuukautta sitten (US 21.3.2020) esille huoleni demokratian kaventamisesta Uudenkaupungin kunnallisessa päätöksenteossa. Vastaukseksi sain rajuja hyökkäyksiä muutamalta keskeiseltä luottamushenkilöltä virkamiesten pysyteltyä asiassa hiljaa. Samanlaisen palautteen uhallakin jatkan mielestäni perustavaa laatua olevien epäkohtien esille ottamista seuraavassa. Kaupungin tilinpäätös on perinteisesti valmistunut lautakuntien myötävaikutuksella niiden ottaessa kantaa oman toimialansa toiminnallisiin ja taloudellisiin tuloksiin ennen kaupung...

Lue lisää


Ulla-Maija Nikula: Nuorten keskustelupalvelujen turvaaminen koronavirusepidemian aikana

Nuorten mielenterveyshäiriöt ovat kasvaneet rajusti Suomessa viimeisten vuosien aikana. Masennus, ahdistuneisuus, pelot ja itsetuhoinen käyttäytyminen lisääntyvät hälyttävästi. Varsinais-Suomen Kokoomusnaiset on huolissaan tästä kehityskulusta. Ennen koronaviruspandemian alkua masennusoireista kärsi jopa 15 % nuorista ja ahdistuneisuutta ilmeni 10 prosentilla. Myös käytöshäiriöitä ja itsetuhoisuutta esiintyi noin 10-15 prosentilla nuorista. Rajoitustoimenpiteet, kuntouttavan toiminnan tilapäinen loppuminen ja tulevaisuuden epävarmuus eivät ...

Lue lisää


Timo A. Järvinen: Koirien haukuntaa ja journalismia Uudenkaupungin Sanomissa

Toimittaja Adamsson (Täst vinkkelist 5.5.) pohtii kunnallista viestintää ja Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskushanketta.

Lue lisää


Seppo Nikula: PÄÄTTÄJÄT KATSOMOON UKISSA

Korona-tilanne ajaa kunnat vauhdilla monessakin mielessä uuden eteen.

Lue lisää


Tomi Salo: Miksei mitään tapahdu?

Kritiikkiä kaupunginhallitukselle, ja mielestäni aiheesta. Ryhmäpuheenvuoroni kaupunginvaltuustossa 2.3.2020.

Lue lisää


Harri Blomqvist: Mietteitä Sihystä

Uuteenkaupunkiin suunniteltu uusi sivistys- ja hyvinvointikeskus on nostattanut niin tunteita kuin mielipiteitäkin, puolesta ja vastaan.

Lue lisää


Seppo Nikula: KOKOOMUSTA TARVITAAN UUDESSAKAUPUNGISSA

Nelivuotista valtuustokautta on tätä kirjoittaessani jäljellä tasan 16 kuukautta ja kuntavaalit pidetään huhtikuussa 2021.

Lue lisää


Tomi Salo: 20300, joko kuopataan vai mietitäänkö toimenpiteitä sen saavuttamiseksi?

Uudellakaupungilla on mielestäni edelleen hyvä ja selkeä strateginen päämäärä, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi alkuvuodesta 2018.

Lue lisää


Raimo Löfstedt: Pohdintaa U:gin tulevan vuoden haasteista

Ohessa 10.12.2018 valtuustossa pitämäni Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoro

Lue lisää