Raimo Löfstedt: Onko kurssimme taas kohti jäävuorta?

Kaksi viikkoa sitten maakuntavaltuuston kokouksessa todettiin, että Turku ja Uusikaupunki ovat tällä hetkellä Varsinais-Suomen veturit.

Lue lisää


Tomi Salo: Syksy tulee. Joko nyt kääritään hihat?

Olemmeko turtuneet hyviin uutisiin? Uskommeko, että asiat vain loksahtavat paikoilleen? Uusikaupunki on edelleen koko Suomen huulilla tuhansien uusien työpaikkojen myötä. Kaupunkiimme on rekrytoitu pelkästään autotehtaalle viimeisen 6 kuukauden aikana yli 1800 uutta työntekijää, siis puolessa vuodessa!

Lue lisää


Maija Junkola-Lehtonen: ASIA VAI ASEMA EDELLÄ

Vaalien jälkeen on silloin tällöin kyselty vaalianalyysiä. Vaalien tulosta on turha selitellä, äänestäjien valitsemat edustajat alkavat uuden kautensa...

Lue lisää


Timo A. Järvinen: Kaikille hyvä ja turvallinen Uusikaupunki

Palasin viisi vuotta sitten kesällä juurilleni, kun muutin takaisin synnyinkaupunkiin Uuteenkaupunkiin. Palauttelin mieleen arjen eroja Ukissa ja isolla kirkolla

Lue lisää


Maija Junkola-Lehtonen: ELINVOIMAINEN KOTIKAUPUNKI TEHDÄÄN YHDESSÄ

Vaalien lähestyessä sattuu ja tapahtuu, joku jotakin ehkä lupaakin. Sote on vähän mukana keskusteluissa, koska päätökset tehdään muualla. Kaupungin elinvoimasta puhutaan paljon.

Lue lisää


Tomi Salo: Uudenkaupungin ihmettä etsimässä

Heti alkuun kerron teille salaisuuden: nykymaailmassa ei pelkkä työpaikka enää riitä, eikä se ratkaise asuinpaikkakuntaa. Ennen oli työelämä, nykyään on työ ja elämä.

Lue lisää


Seppo Nikula – STRATEGISIA ONNISTUMISIA: ASUNNOT JA KAUPUNGINLAHTI

Päättyvän valtuusto- ja kaupunginhallituskauden alkuvaiheen suurimpia kiistoja oli vuokra-asuntojen rakentaminen.

Lue lisää


Timo A. Järvinen: MISTÄ SYNTYY UUDENKAUPUNGIN TODELLINEN ELINVOIMA?

Uusikaupunki on nyt päivänpaisteen ja positiivisen auran kaupunki. Nyt on helppoa paistatella auringon kilossa ja erityisesti kuntavaalien alla pyrkiä keräämään oikeudettomia pisteitä itselleen.

Lue lisää


Markku Aho: MAASEUTU SUSILLE JA KAKSIJALKAISET TORNITALOON KAUPUNKIIN

Tässäkö on tulevaisuutemme: Maaseutu jätetään susille ja kaikki kaksijalkaiset asutetaan tornitaloihin muutamaan harvaan ns. ”isoon” kaupunkiin. Tällaiseen loppupäätelmään tulee helposti, kun seuraa SOTE -uudistusta ja sen varjolla tehtäviä päätöksiä. Jollainlailla ironista on, että pääarkkitehtina tuntuu häärivän Kepun Rehula.

Lue lisää


Timo A. Järvinen: UUDENKAUPUNGIN ”MOMENTUM” NYT? VAI MENIKÖ SEKIN JO?

Hesarin pääkirjoitus linkin alla on oivallinen. Kirjoitin loppukesällä plarin kesätoimittajalle vastauksena vaaliasetelmaa koskevaan kysymykseen seuraavaa:

Lue lisää